10 de març del 2011

La fira de Sant Andreu

La Fira de Sant Andreu torna a anar a menys, per molt que s’esforcin els d’ERC i la seva regidora de Comerç Dolors Bassa, a justificar que a més de ramadera, és comercial i ara també cultural.
Fa 8 anys, en Lluís Coll (alcaldable per UPM a les properes eleccions municipals), quan era regidor de Comerç, amb l’alcalde Ferrer, va arribar a afirmar en una reunió amb comerciants que la Fira de Sant Andreu anava a menys i que s’acabaria perdent.
Els quatre anys que va governar CiU, i de la mà del regidor de Comerç Francesc Puig, la Fira es va regenerar i va començar a créixer. Tots recordem amb certa nostàlgia que varen ésser 4 edicions molt exitoses, tant d’expositors, com de públic, com a nivell d’actes culturals.
Per què? Simplement perquè es facilitaven les coses a tothom. Als expositors, especialment i preferentment industrials i botiguers locals. Al públic; els actes s’encadenaven, no es solapaven, tot tenia una continuïtat física, no estava dispers i inconnexe com aquest any.
Què cal fer? Treballar, treballar i treballar per fer una fira diferenciada de les altres, que tingui atractiu i sigui assequible pels industrials i comerciants del poble i les rodalies. Ha d’exposar coses interessants pels visitants, diferents de les altres fires, amb l’objectiu de dinamitzar l’economia. Hem d’ensenyar i vendre poble, els nostres productes, comerços i serveis. L’Ajuntament ha de facilitar-ho al preu que sigui.
El que és més fàcil és marcar unes ratlles al terra, posar-hi preu i vendre-les al millor postor. Això no fa cap favor a la Fira ni a l’economia local, perquè acaben venint els de sempre, els de totes les fires, que és el que aquests tres últims anys ha anat succeint cada com més.
El grup municipal de CiU té clar què ha de ser la Fira de Torroella i com potenciar-la. La Fira no ha d’ésser un negoci per l’Ajuntament. Ha de ser un gran negoci pel poble, pels pagesos i ramaders, pels comerciants i per la nostra petita indústria, i també ha de ser un gran expositor per a les nostres entitats, tant culturals com esportives.
Per aconseguir-ho cal treballar de veritat per fer Fira i per fer poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada